Olidlig spänning med tusentals frågor

bjuds det på i boken Jagad av Kevin Brooks. Har ni varit med om en gastroskopi någon gång? Det är inte roligt. Fast för Robert känns det till en början riktigt bra. Han blir till och med sövd och slipper känna hur det känns när läkaren trycker ner en hård slang i halsen och magen på honom. Skönt va?

Hurra och så vidare. Plötsligt händer dock det som inte får hända: Robert vaknar ur narkosen och k-ä-n-n-e-r hur kirurgen skär och gräver i hans mage, lyssnar till röster och skumma grejer om hans kropp: ”I det här fallet var bilderna från gastroskopet … bilderna som framträdde på bildskärmen … inte normala.”

Och så får Robert höra hur hans inte inte ser ut som människokroppar ska. I stället är han full av silvertrådar och metalliska plattor – m. m. Panik? Ni kan bara tänka er: att ligga helt blottad på operationsbordet, känna ilande smärta men inte – jag upprepar: INTE – kunna säga någonting, vara alldeles förlamad och inte kunna se vad som pågår. Hörseln och känseln är det uppenbarligen inga fel på. Men så, efter ett tag, märker Robert hur han kan börja röra sig och snart är han inte längre blind. Synen han har framför sig är inte vacker…

Jag tänker inte berätta mer om handlingen nu, det vore att förstöra spänningen för alla er som inte har läst Jagad än. Så: gör det, läs Jagad nu, helst nyss! Själv läste jag ut den på tåget till jobbet idag (började på hemvägen igår). Du har en riktig thriller framför dig och jag säger bara en sak: EDDI ÄGER.

/ka

1 Response to “Olidlig spänning med tusentals frågor”  1. 1 Är din mamma din “riktiga mamma” och är blod tjockare än vatten? « FLASKPOSTEN Trackback vid 10, oktober, 2008 kl. 3:53 e m
Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: