Mitt boktips: Skulduggery Pleasant 2

R. J. är i farten igen! Nu har han läst, skrivit och mailat in en recension av den andra delen i Skulduggeyserien. Du kan läsa vad R.J. tyckte om den första delen här. Men nu kommer:

Recension av Skulduggery Pleasant 2, En lek med elden av Derek Landy.

Boken handlar om Skulduggery som är skelettdetektiv och Stephanie, som är en tjej på 12 år, som ska rädda världen från att förfalla i mörker. En ond mästartrollkarl kallad Baronen är den onde typen i historien. Deras uppdrag är att leta efter Grotsken (en sorts nyckel) som öppnar porten till dom gamla gudarnas land, innan Baronen hittar den.

En lek med elden

En lek med elden

Skulduggery och Stephanie har många vänner som Tanitha, som är bra på att hantera svärd och China, som är mästare med tecken och magi. Dom känner flera personer men det här är deras närmaste vänner.

Huvudpersonerna ska hindra Baronen från att väcka Grotsken, som är hälften gud och hälften djur. Grotsken är också som någon sorts nyckel som kan få dom gamla gudarna att komma tillbaka till jorden och döda alla som vågar säga emot dom. Dom har även andra fiender som en vampyr vid namn Dusk också några seriemördare och brottslingar och galningar.

Den här boken var bra för den har allt man vill ha: fantasi, action, komedi och den är sorglig vid ett tillfälle. Det jag också gillar är att den kan få små saker att bli spännande. Det som är dåligt är att den slutar så spännande.

/R.J.

PS: Jag lovar ni blir inte besvikna. DS.

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: