Ny Boktipspärm + upphittade tips

I veckan har jag pysslat med att göra om Boktipspärmen som vi har här på Böcker för katten!biblioteket i Vaxholm. Alltså den pärm där barn och ungdomar kan skriva in sina egna boktips och få dem publicerade här på Flaskposten.

Och från och med är det den här bok-vilar-katten som ni ska hålla utkik efter när ni letar efter pärmen.

Jag gjorde dessutom tre boktipsfynd som gömt sig i den gamla pärmen…

Klara i 3:an har skrivit och vill tipsa om Bettys spegel av Carina Wilke.

Bettys spegelBoken handlar om: Betty kommer till en ny skola där hon träffar en kille som heter Morgan. Men en tjej, Elisabet retar Betty och försöker förstöra för henne. Några gånger lyckas hon. Men sen får Betty en väldigt fantastisk spegel som hon kan se en hel del i.

Vad jag tycker om boken: Jättebra man lär sig mycket. Älskar boken! LÄS DEN 🙂

*********************************************************

Nästa boktips från anonym 13 år är Henning Mankells Eldens vrede.

Eldens vredeDärför valde jag att läsa boken: Jag har läst de andra böckerna i serien (Eldens gåta och Eldens hemlighet) och då ville jag veta hur det skulle fortsätta, så klart!

Boken handlar om: En flicka som heter Sofia. Hon bor i ett land i Afrika som heter Moçambique. När hon var liten så blev hennes by överfallen av ”banditer” som dödade nästan alla i hela byn, men Sofia, hennes syster och hennes mamma klarar sig och överlever.  Sen flyr de och hittar en by där de kan kan bo, men allt detta är ur den första boken, så nu i den här boken är Sofia ”vuxen” och bor tillsammans med en kille hon är kär i.

Det jag tycker är så bra med boken är att: det är en sann historia och att man känner verkligen hur Sofia mår och på så sätt är boken ganska hemsk och man fattar hur folk har det i andra delar av världen!

Boken passar för: Alla som vill ska läsa boken för att alla måste veta hur det är!!

*********************************************************

Också det tredje boktipset är anonymt inlämnat och kommer från en 12-åring som vill tipsa om Jag heter Elin av Katarina Ros

Jag heter ElinBoken handlar om:  En tjej som är 11 år och vet inte riktigt vad man gör när man ”är” tonåring!? Och hon är jättekär i Martin? Eller är hon det? Vad gör man om man är tillsammans med någon?

Det jag gillar med boken är att: Jag vet hur det känns att vara i henne skor!

Boken passar för: 10-12 år. Jag tycker att jag redan varit med om allt det där så jag kanske var lite stor?

Annonser

2 Responses to “Ny Boktipspärm + upphittade tips”


  1. 1 sofia 11, december, 2008 kl. 8:54 e m

    ååååh vilken fin fin bild. jag vill också pyssla om min pärm.

    och vad lustigt jag hade en fråga på Bettys spegel i onsdags. Och innan det hade jag aldrig hört talas om den. Nu två gånger på samma vecka. är det ett omen att jag ska läsa den kanske??

  2. 2 flaskpostenJohanna 16, december, 2008 kl. 10:07 f m

    Ja visst är det härligt att katten kopplar av så fint med böcker 🙂
    Jag vet inte om det är ett omen med Bettys spegel. Jag har inte läst den, men det finns fler böcker i serien och alla har antimobbningstema. Flera andraklassare har visat dem när jag frågar vad de har läst och gillat. Jag tror att det är böcker som många jobbar med i skolan när de pratar om hur man är en bra kompis, precis som med Helena Bross ”Hemliga kompisar”-bok.


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: