OTÄCKT BRA

Har du läst någon bok av Cannie Möller? Inte? Grattis, då har du en massa läsgodis framför dig!

Cannie Möller

Cannie Möller

Cannie Möller är alltid på de utsattas sida; och hon fattar att man inte behöver vara överlycklig även om det kanske verkar så, utåt. I Möllers böcker speglas många människors förtvivlan samtidigt. Ibland kan det kännas väldigt pratigt, men i Gömmarna växlar texten mellan dialog och tystnad.

Några trasiga ungdomar möts vid en sjö nära en stockholmsförort. Den vagt förståndshandikappade Joel har lämnat sina jättesnälla föräldrar och skolans mobbare bakom sig. Till sjön kommer snart också Jessi som rymt från ett behandlingshem. Jessi börjar lita på Joel som i sin tur dras till hennes ensamhet – de blir kära, eller nåt som liknar kära. Men snart dyker Derek upp. Han är yngre än de andra och har lyckats fly då familjen blivit utvisad från Sverige. Han tyr sig till den till synes trygge Joel.

Plötsligt brinner det! Överallt! Jessi, Derek och Joel kommer bort från varandra, skadade och förvirrade. Fast snart hittar Joel Jessi. Hon ser läskig ut: huden är svedd av elden, kläderna har förkolnats och håret har brunnit bort. Och Jessi kan inte vakna… Men vem är det som ser allt hela tiden? Vem registrerar utan att berätta om sina observationer för polisen?

Gömmarna

Gömmarna

Gömmarna är verkligen totalspännande. Nu längtar jag efter att få läsa nästa bok av Cannie Möller, Oktober heter den. Jag har läst den förut, men då var det bara en hög med papper. Å, det ska bli underbart att kasta mig in i Oktober med pärmar runt!

Oktober

Oktober

/Ka

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: