Love is in the air

Rubriken betyder ungefär: Det är kärlek i luften. Och kärlek handlar det om i Ska vi rymma? Men boken rymmer också väldigt mycket mer. En idiotisk låtsasfarsa till exempel.

Ska vi rymma av Bo R Holmberg

Ska vi rymma av Bo R Holmberg

Bo R Holmberg skriver ofta om klass i sina barn- och ungdomsböcker. Och klass betyder inte bara skolklass eller en elitklass i gymnastik eller kanske ”yogaklass” på gymmet.  Du vet att man kan åka 1:a eller 2:a klass på InterCity-tåg och X2000? Det är oftast väldigt dyrt att åka 1:a klass. Därför kan man säga att de som har råd att åka 1:a klass tillhör en högre klass än de som får nöja sig med 2:a.

Brandon åker sällan tåg alls. Han hänger mest runt på den campingplats där han bor med sin mamma och hennes pojkvän Kjell. Kjell är kriminell, och när polisen kommer en ny ”grej” på spåren, måste familjen flytta till en annan campingplats. Fast det vill inte Brandon, eftersom han älskar Teresa, som bor i det fina stugområdet intill husvagnen…  Brandon liftar tillbaka till den första campingen och söker upp Teresa. Men pappan vägrar låta dem träffas. Brandons analys är solklar:

Om man tänker sig att man delar in folk och staplar upp dem, då är det väl kungen och Göran Persson överst och sedan kommer sådana som har slips och kavaj fast det är måndag. Och långt ner hamnar de som städar och fixar till det för andra. Och allra längst ner kommer sådana som vi, som jag och morsan och Kjell. Så är det bara. Och Teresa och hennes familj är väl strax under Fredrik Reinfeldt.

Brandon och Teresa lyckas dock packa ihop några grejer och ta sig in i en stängd sommarstuga. Rymningen håller ett dygn. Sedan blir de upptäckta. Det känns lite som Romeo och Julia och är vackert, spännande och skärande sorgligt.

//tycker Ka

2 Responses to “Love is in the air”


  1. 1 Mia 20, mars, 2010 kl. 10:35 f m

    Åå den här boken värkar jätte bra! Hur kan man få tag i den?

  2. 2 Sofia 20, mars, 2010 kl. 7:36 e m

    kolla på ditt bibliotek!!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: