Pojkarna på Baker street är tillbaka!

Gillar du att läsa om spännande äventyr och att lösa deckargåtor? Gillar du att småfnissa åt böcker? Gillar du att färdas i tiden? Jag gillar alla de sakerna och har nu läst andra delen i en bokserie som passar mig och kanske dig perfekt: Fallet med den olyckliga tankeläsaren av Anthony Read.

22

<— Första delen heter Fallet med den försvunne detektiven. Karin tipsade om den boken i gamla bloggen men tyvärr finns ju inte den kvar längre… Även jag har läst första delen och tyckte mycket om den boken. En spännande detektivhistoria där självaste Sherlock Holmes försvinner och Pojkarna på Baker street får ett knivigt fall att lösa.

Pojkarna på Baker street är inte bara pojkar utan det är ett gäng med hemlösa/föräldralösa pojkar och flickor som bor tillsammans på Baker street. De livnär sig på små ströjobb och har det fattigt och ganska så eländigt. Men de har varandra och boken (böckerna) handlar förutom om spännande detektivfall även om deras vänskap.

 

23

<—andra delen heter alltså Fallet med den olyckliga tankeläsaren. Här får vi förutom Pojkarna träffa den olyckliga Mary som av den elaka magikern Marvin tvingas uppträda som tankeläsare. Ärkeskurken Moriarty finns med på ett hörn liksom en mystisk figur som verkar vara ute efter Mary.

Andra boken är minst lika spännande som den första. Läskigt otäckt blir det när Mary rymmer, en av Pojkarna blir kidnappade och Marvin… jag skriver inget mer nu. Än: läs böckerna! Perfekta att krypa upp med i soffan nu när det återigen snöar och är kallt ute.

och psst: till hösten kommer tredje delen: Fallet med rubinen från Ranjipur. Förlagets hemsida kan du kolla in här om du vill. Blev du nyfiken på Sherlock Holmes och vill veta mer kan du läsa här.

/Sofia

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: