En sagolikt vacker bok får mig att längta till havet

Om du bara vill läsa böcker som är snabba, spännande och fulla med utropstecken, ska du inte läsa denhär boken. Den kommer att trötta ut dig direkt, eftersom ditt tålamod inte kommer att räcka till. Honungsblomma, honungsblomma, honungsblomma...Men om du i stället är en person som gillar böcker som får dig att tänka och njuta av en sorglig berättelse på ett vackert språk – då är Honungsblomma av Alice Vieira perfekt för dig.

Lilla Melindas mamma har försvunnit och pappan försöker ”få rätsida på sitt liv”. Kvar finns farmor, som berättar vackra sagor om havet och vågorna. Men när farmor dör – då blir det så sorgligt att jag måste gråta en stund.

Efter en hemsk tid hos sin elaka faster får lilla Melinda, som fortfarande är för liten för att börja skolan, flytta till en dagmamma. Mor Johanna tar hand om Melinda dag som natt. Ibland kommer en skäggig pappa och hälsar på.

Honungsblomma är till för dig som har mod att läsa om barn som är yngre än du själv och som kanske tänker lite annorlunda. Läs den, den är så fin att jag får ont i magen.

/Flaskposten-Karin


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: