Drakdrömmen nr. 1: TANKETAL

Kom ihåg att ingen får ana att du kan höra mina tankar! Du har ett viktigt uppdrag som väntar dig, ett uppdrag som ingen annan än du kan utföra!

I drakböckernas värld gäller det att kunna höra inombords vad drakarna säger, då är man utvald.

Det kan slavflickan Ping i Carole Wilkinsons Drakväktarböcker och det kan den fattiga bondpojken Eragon när han hittat ägget med Saphira.

Och det kan nu även tiggarpojken Tam i Jo Salmsons (ni vet författaren till Almandrarnas återkomst) nya spännande och lättlästa drakfantasyserie Drakriddare med fina drakiga mangabilder av Åsa Ekström (vars teckningar man också kan känna igen från Stall Norrsken).

Jag tycker att första boken i Drakriddarserien är jättemysig, och jag tycker mer om den än om Almandrarna-serien. Kan kanske hänga ihop med att jag är mer ett drak-fan än ett fantasy-fan.

Hursomhelst! Det är så finemang när det kommer spännande drakböcker som passar nybörjarläsarna,  som annars fängslas av Eragonomslagen men besviket får ge upp för textmassorna. Här kan alla draka ner sig på egen hand!

/Drakpostar-Johanna

Ps. Fick precis en läsarrapport om en annan drakkapitelbok, Drakens vrede (Beast quest-serien av Adam Blade). Den var inget vidare tydligen, svårläst med dåligt flyt i texten, trots att den inte  ser tjock och knepig ut. Någon annan som läst?

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: