Host! Host!

Känner du någon som röker? Kanske din mamma, farfar, lärare eller kompis? Ta med dem till närmsta bibliotek och låna Tummens mamma slutar röka av Inger och Lasse Sandberg! t21

En dag tröttar Tummen på att hans mamma fortsätter bolma på äckliga cigaretter fast hon har lovat att sluta röka. Det är inte bara Tummens mamma som röker – när hon blåser ut röken hamnar den runt omkring och även inuti Tummen!

Att sluta röka är svårt tycker Tummens mamma. Hon är så van att ha något i handen. Som tur är har Tummen massa förslag på vad hon kan göra istället.

sandbergtummenbild Tummen hämtar massa garn så Tummens mamma kan sticka. Stora byxor och tröjor blir det som inte alls passar på Tummen. Men det blir också ett fint fotbollsmål!

Men mamman tröttar på att sticka. Vad göra?

Läsa Tummens mamma slutar röka så får du veta.

Tummen-böckerna är så bra! Briljanta bilder och träffande texter om vardagslivets våndor.

/Sofia

Annonser

3 Responses to “Host! Host!”


  1. 1 JOHANNA 5, april, 2009 kl. 8:36 e m

    Haha, den där boken har jag använt på mina föräldrar när jag ville att de skulle sluta röka. Det funkade sådär, men jag älskade tummen och gjorde egna tummar med stämpeldyna 🙂 Det var tider det!

  2. 2 FlaskpostenSofia 6, april, 2009 kl. 8:29 f m

    jag gjorde också tummen med hjälp av en stämpeldyna! Det var skoj! Och vad roligt att du använt dig av den här boken. funkade det tillslut då?

  3. 3 flaskpostenJohanna 6, april, 2009 kl. 10:10 f m

    Ja jo men kanske inte på grund av Tummen 🙂


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: