Bästa lättlästa!

NU har jag hittat två nya favoriter bland kapitelböckerna för nybörjarläsare!

Hurra, hurra för alldeles nya, färgglada, lättlästa och mysiga Ella-böckerna: Ella och utflykten och Ellas sköna sorgligheter som Johan Rundberg har skrivit, och med roliga bilder av Matilda Salmén!

I den första boken blir Skansenutflykten till ett lite läskigt vilseäventyr i tunnelbanan, och i den andra boken fantiserar Ella och kompisen Anders ihop en massa SKÖNA sorgligheter (saker som är sorgliga, fast på ett skönt sätt) efter att ha lyssnat på Flickan och kråkan och läst Flickan med svavelstickorna. Bland annat hamnar de båda på Rakel Elakssons hemska barnhem Hemlängtan, där det är strängt förbjudet att fira födelsedag med presenter, istället blir det specialtårta gjord på möglig tårtbotten med småspik, kattmat, rutten strömming, torr blodpudding och flugsvamp!

Nu kanske inte böckerna verkar så vidare mysiga som jag skrev nyss, men det är fel för de är jätteläsmysiga och roliga, och det bästa av allt är att en massa händelser får plats fast böckerna bara har några rader med text på varje sida, nästan som ett litet trolleri!

/Johanna

Annonser

3 Responses to “Bästa lättlästa!”


 1. 1 Matilda 18, maj, 2009 kl. 3:59 e m

  Vad roligt! De där raderna värmde lite extra i hjärtat! 🙂

  Ha en fin måndag!
  /Matilda (illustratören till Ella-böckerna)

 2. 2 FlaskpostenJohanna 19, maj, 2009 kl. 11:00 f m

  Åh nu såg jag på din sida att det är du som tecknat till Joy-böckerna också, tyckte väl att bildstilen kändes lite bekant!
  Jättekul med alla små skojiga detaljer och fina färger verkligen!

 3. 3 Matilda 28, maj, 2009 kl. 8:30 f m

  Ja det är jag som tecknat Joy också! Kommer en tredje bok nu efter sommaren.. 🙂

  Tack så mycket, vad roligt att höra!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: