Röstningsrapport: BOKJURYN – VINNARBÖCKER

Hej! Här kommer SEGA NYHETERNA*: Ni har väl inte missat vilka som blev vinnare i årets omgång av Bokjuryn? Den 19:e maj presenterades vilka böcker från 2008 som 42.000 barn och unga från hela landet röstat fram som sina favoriter. 

Och veckan efter hade vi Bokjuryavslutningsfest på biblioteket här i Vaxholm med prisböcker, diplom och mingel och kollade hur barnen härifrån röstat och jämförde med resultatet från hela landet. Dessutom firade vi Vaxholmsrekord på 481 röstande :)!

Bland bilderböckerna fick Spyflugan Astrid flyger högt av Maria Jönsson flest röster både i Vaxholm och hela landet – vilken höjdarfluga!

I Kategorin 7-9 år blev det stor Martin Widmarkseger då Fotbollsmysteriet vann i Vaxholm och Häxdoktorn i hela landet.

I 10-13 års kategorin gick Petter Lidbecksböcker hem stort i Vaxholm och vinnaren blev Den vita kameleonten. Fjärde vargbröderboken – Jagad av klanerna kammade hem segern i hela landet.

Och i kategorin 14-19 år blev det i Vaxholm Innan jag dör av Jenny Downham och Stephanie Meyers Ljudet av ditt hjärta som fick dela på segern. Vinnaren i hela landet blev lite otippat, men kul Bellas beslut av Tomas Dömstedt.

Faktaboksvinnare: Stora musboken av Stefan Casta i Vaxholm och Arthur Spiderwicks fälthandbok i hela landet.

Seriealbum:  Kick off! av Yokaj Studio blev hela landets vinnare, i Vaxholm endast några spridda röster.

Hela vinnarlistorna för Bokjuryn 2008 med bokomslag och titlar kan du klicka fram här: Vaxholm och hela landet.

Och HAR DU SOM VARIT MED OCH RÖSTAT VUNNIT då? Senare under sommaren kommer det att dyka upp listor med alla lyckliga vinnare av prisböcker och författarbesök på Bokjuryns hemsida!

 

*Nu har jag inte HUNNIT sitta och Flaskposta på ett tag trots att det har varit en massa kul böcker och bokhändelser att skriva om. Det är nämligen fler omröstningar än Bokjuryn på gång. På biblioteket kan man (18-åringar och uppåt) komma och rösta i valet till Europaparlamentet och det är det många som gör, fler än väntat… !

/OmröstningsJohanna rapporterar från röstsedlarnas land


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: