Heterosexuell kärlek i en farlig tid

Gillar du att läsa saftiga böcker om tjejer som blir kära i stora, starka och trygga killar? Då kommer du att tycka om Rubinröd av Linzi Glass. Precis som Sprickor och honungslim är den nya boken full av adjektiv på ett sätt som gör att texten påminner rätt mycket om Stephenie Meyers språk, ni vet hon som har skrivit böckerna om en tafflig brud som älskar en elak vampyr.  

Rubinröd

Handlingen i Glass’ nya bok utspelar sig, precis som den förra, i Sydafrika. Nu är det 1975 och Ruby lever ett rätt knepigt dubbelliv. På dagarna går hon i en privatskola för vita, välbärgade elever och om nätterna hjälper hon sin mamma att arrangera underjordiska vernissager för unga, svarta konstnärer (något som alltså var strikt förbjudet under apartheid).  Särskilt mycket ömmar familjen för unge Julian, som efter att ha blivit misshandlad flyttar in till residenset.

Hur tror ni då att mamma, pappa och Julian reagerar när Ruby faller pladask för supersnygge lagkaptenen Johann, vars pappa är en av de mest drivande afrikaanerna? Ni gissar rätt. Alla är emot Rubys kärlek. HEJ BELLA & EDWARD (och ROMEO OCH JULIA och typ miljoner andra)! Läs och sukta med. För viktigast i Rubinröd tycks just kärlekshistorien vara – trots att landet står i brand. Och så är det väl – förälskelsen förvrider huvudena på oss, stackars människor…

/Ka

PS. Lika som bär?

                       Stephenie? Linzi?

3 Responses to “Heterosexuell kärlek i en farlig tid”


 1. 1 Sofia 14, juli, 2009 kl. 12:53 e m

  Edward är inte elak.

  och med tafflig antar jag att du menar att hon är lite klumpig.

 2. 2 ka 14, juli, 2009 kl. 12:55 e m

  Lite klumpig? Hon ramlade ju igenom hela boken! Fast jag har ju bara läst den första så jag kan väl inte säga så mycket egentligen… och nog tog jag i lite där med Edward. Jag känner ju inte honom alls. Sorry!

 3. 3 Sofia 14, juli, 2009 kl. 1:48 e m

  hon slutar snubbla.

  Sorryt godtas. Tack!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: