Flaskposten intervjuar Helena Östlund!

Det är ju många som tycker om Helena Östlunds böcker – här kommer en intervju med henne!

1. Hur kom det sig att du blev författare? Det fanns så många saker jag ville säga och berätta , som jag inte kunde få fram riktigt med talade ord.

2. Har du någon ny bok på gång? Ja. Jag har flera böcker på gång. Många är ny-gamla kan man säga. Jag har hållit på och skrivit på dem i flera år. En bok är en bilderboksrysare.

3. Har du någon favoritbok bland dina egna böcker? Ja. Jag gillar Jerker-böckerna särskilt. De handlar om en snäll kille som alla tror är en bråkstake. Han spelar trummor och startar ett band med en tjej som spelar gitarr.

4. Vad är roligast respektive tråkigast med ditt jobb? Det roligaste är när man är inne i skrivandet, och helt försvinner in i den påhittade världen. Det tråkigaste är att man ibland kan känna sig ensam i den världen. Men det kanske man skulle göra ändå.

5. Vilken superkraft skulle du vilja ha och varför? Förmågan att skåda in i framtiden, för att kunna förhindra brott, olyckor och orättvisor.

Avslutningsvis undrade vi över Helenas favorit:

– rätt : alla rätter med vitsås

– ställe: stugan

– färg: svartvitt

– djur: hund

– bok: Trollkarlens hatt av Tove Jansson

– webbsida: google

Helena själv har som alla Flaskposten-läsare vid det här laget säkert vet skrivit böckerna om Joy men missa inte heller böckerna om Puck.

Puck och Joy –

missa inte!

TACK Helena för att du ville vara med i en intervju!

Det ska bli väldigt spännande att läsa Helenas kommande böcker!

/Sofia

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: