Måla färgsprakande MOLN

På tisdagarna de senaste veckorna har jag gått på målarkurs, och nu när jag sitter här och tittar ut på de blöta snöflingorna som faller, så blir jag inte alls sportlovs-pulka-sugen.

micklan_malar_165.jpgNej, jag längtar efter att plocka fram penslar och färgtuber! Och vore jag inte på bibblan hela nästa vecka och pysslade med monster och vildingar, så skulle jag ta och förvandla sportlovet till ett riktigt MÅLARLOV! Ugglor, läsfåtöljer, kyrkogårdsänglar från Venedig och en massa annat har jag som jag vill måla!

Det är inte bara den roliga målarkursen som har fått mig att tänka på tavlor och teckningar. Jag sitter och bläddrar i en liten färgsprakande bilderbok också!

MolnMicklan målar skriven av Lena Arro och målad 🙂 av Pia Johansson blir både ritpapper, marken ute, hus, trapppor, dörrar, tak, MOLN, tandborstar, kuddar, sängar, pappas strumpor och till och med drömmarna, natten och mörkret dekorerade med ränder, rutor, streck, apelsiner och prickar. Man får en glad känsla. Allt går att måla!

Det enda lilla minuset: Varför har Micklan, pappa och lillasyskonet så konstiga päronformade huvuden? Lite roliga kanske de ser ut, men jag skulle ha gjort huvudena mer som i Alfons med min pensel…

Hursomhelst, sätt dig i en pulka i närheten och lästitta på de färgglada bilderna hos Micklan. Man blir målarsugen jag lovar!

/Johanna


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: