Segerintervjun – Ulrika Lidbo

Decembergatans hungriga andar är som en boklig knytnäve rakt i magen, så vi har verkligen hållit tummarna! Ända in på plats under de spännande slutsekunderna innan gårdagens tillkännagivande med slangbella, blommar och fanfarer,Svenska Författarförbundet/BUS:s finfina debutantprisfestligheter. 

HURRA & GRATTIS! 

Och nu är vi på Flaskposten hemskt stolta och glada över att kunna dela med oss av en alldeles pinfärsk segerintervju med årets Slangbellanvinnare Ulrika Lidbo!

1. Hur kom det sig att du blev författare? – Allt annat är tråkigt! Jag är besatt av skrivande och språk, att skriva gör att jag kommer i harmoni ungefär som en del gör när de mediterar. Jag tycker om att förflytta tanken till en annan värld.

2. Har nu någon ny bok på gång? – Ja! Det är en som kommer till hösten, en ungdomsbok med titeln Farsta: fritt fall. Den handlar om två tjejer som är väldigt olika varandra men som får en stor inverkan på varandras liv.

3. Vad tycker du bäst om med Decembergatans hungriga andar? – Det drastiska språket. Jag tycker det är kul med ”grovt” språk. Sen tycker jag om att det i Jenny finns en människa bakom sjukdomen, hon blir en levande person.

4. Vad är tråkigast respektive roligast med att skriva? – Tråkigast….det allra värsta skulle vara att misslyckas, att inte boken ska bli klar. Varje bok känns unik och jag hoppas alltid komma i mål. Det roligaste är språket! Att få skapa stämningar och karaktärer.

5. I Decembergatans hungriga andar får huvudpersonen anorexia. Vad har du själv för erfarenheter av anorexia? – Jag har haft ätstörningar själv samt träffat andra med anorexia. Det finns ätstörningar i hela samhället och jag är intresserad av vad människor gör och varför.

6. Vilken superkraft skulle du vilja ha och varför? – Alla har redan embryo till superkraft i sig! Det handlar om att vara uthållig, man kan bli vad man vill och göra vad man vill bara man försöker.

Avslutningsvis kommer här fem snabba, vilken är din/ditt favorit: 

– rätt: sushi

– ställe: café

färg: grön

djur: hund (jag har två whippet)

– webbplats: hemnet

/Drottninggatans jublande Flaskpostare!

Pssst! Vi hittade precis som vanligt fler favoritförfattare i vimlet, till exempel skjutjärnsfotografen Petrus Dahlin och fantasy-Jo Salmson (med spännande nyheter på gång… )!

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: