Långt ifrån dåligt

För nästan precis två år sedan tipsade jag om Ingrid Olsson bok Långt ifrån cool på gamla Flaskposten. I Långt ifrån cool får vi lära känna Linnéa som precis fått glasögon, Vanessa som mobbar Linnéa samt Iris som är Linnéas störiga lillasyster. Allt slutar bra, Linnéa och Vanessa blir kompisar och Iris kanske kan vara en helt okej lillasyster.

Nu är Linnéa tillbaka! Nya boken heter Långt ifrån kär och visst har den ett väldigt fint omslag!

Det är slutet på jullovet och Linnéa tycker att det ska bli riktigt roligt att börja skolan igen. All oro som fanns i magen i höstas när hon blev mobbad är borta. Vanessa och hon har blivit bästa vänner och det ska börja en ny kille i klassen. Vilmer. Linnéa och Vanessa fantiserar för fullt om hur han kommer att vara: V som i världens sötaste, I som i Inte som de barnsliga killarna i klassen, L som i Långa ögonfransar…. De tror han kommer vara underbar!

Inte nog med det, Linnéa har lyckats övertala sina föräldrar att få kontaktlinser!

Nå hur blir det då? Inte riktigt som de tänkt sig. Vilmer verkar vara en riktigt tråkig typ som hellre sitter på biblioteket än är ute på rasterna. Till råga på allt har han underliga kläder och glasögon! Men Linnéa och Vanessa börjar ändå umgås med honom och så småningom blir båda två kära i honom fast de inte vill erkänna det. Deras vänskap får sig rejäla törnar i boken och nästan hela tiden har de taggtråd mellan sig som river.

Ingrid Olsson är bra på att beskriva känslor så där på pricken som det verkligen kan kännas när man har oro i magen och inte vet riktigt hur allt kommer att bli. Långt ifrån kär är en fin bok om vänner och känslor.

Men den där lillasystern Iris… hon är riktigt irriterande och störig även i den här boken. Jag förstår att Linnéa blir galen på henne ibland..

/Sofia

Annonser

1 Response to “Långt ifrån dåligt”


  1. 1 Johanna 8, april, 2010 kl. 10:49 f m

    Aha, jag skyltade precis med den här boken i hyllorna igår, tycker också om omslaget, hoppas någon lånar snart, den verkar ju riktigt bra!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: