Spännande nyhet från Jo Salmson

För några veckor sedan träffade Flaskposten Jo Salmson. Ni vet författaren till Almandrarnas återkomst och böckerna om Tam. Jo (som egentligen heter Catharina) berättade då att femte delen Tam och drakupproret precis kom färsk från tryckpressarna. Den finns nu att låna på biblioteken.

Hon berättade också att den sjätte delen Tam och nydraken är färdigskriven och kommer ut i höst. Tam och nydraken är sista delen i serien. Men misströsta INTE för Jo hade en riktigt glad och spännande nyhet att berätta när vi sågs:

Jo har börjat skriva på en ny serie som går under arbetsnamnet Häxfolket! Vad första delen ska heta är ännu inte bestämt.

I ett mejl som Flaskposten fick från Jo några dagar efter att vi träffade henne skriver hon såhär om Häxfolket:

Serien handlar om en flicka som heter Sol. Hon bor i tjänstefolkets del av en stor egendom ute på landet. Så länge hon kan minnas har hon lekt med husets son Arel, och med grannpojken Eno. Eno och Arel delar samma privatlärare, och fast Sol inte har några lektioner så brukar hon vara men när pojkarna läser sina läxor. Det är lite av en sport för dem att smita undan från de vuxna, för att kunna vara tillsammans.”

När Jo fick idén till Häxfolket såg hon en bild i sitt huvud av tre barn som satt och pratade med varandra. Hon hörde att två av barnen sa att de skulle åka in till stan och att den tredje ville följa med. Men det tredje barnet, en flicka (Sol) fick som svar att det inte gick för hon var slav!

Sol förstår att hon aldrig kommer kunna leva ett fritt liv och börjar fundera på varför det är så. Hon undrar också var hon kommer ifrån och vilka som är hennes föräldrar. Arel och Eno hjälper henne att försöka ta reda på svar och det visar sig att Sol härstammar från Häxfolket

Sen vet jag inte mer vad som händer! Men visst låter det som en spännande bokserie?

Jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa om Sol, Arel och Eno!

/Sofia


1 Response to “Spännande nyhet från Jo Salmson”


  1. 1 FlaskpostenJohanna 16, april, 2010 kl. 1:17 e m

    Ja, jag tycker att det låter jättespännande med Sol och Häxfolket och kan tänka mig flera stycken som till exempel har läst böckerna om Enya av Josefin Ottesen som kommer att bli lyckliga över denna nyhet!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: