Guidebok och förstoringsglas för vuxna

Se hela bildenAlla i vuxenvärlden se hit!

Här är bokhyllans just nu bästa schysst-mot-barn-bibel

Den fungerar både som ett förstoringsglas och en guidebok och är fylld med viktiga vardagsupptäckter och praktiska tips.

Förstoringsglasbitarna får en att upptäcka hur uppseendeväckande mycket pojk- och flickfixering som ligger inbäddat i till synes små grå och osynliga vardagsdetaljer och beteenden – klädstorlekar, barnkalasinbjudningar, presentöppningstillfällen, serietidningsbamsefamiljen m.m. m.m. ….

De många tipsen som ofta är kul och kreativa ger idéer för att handskas med detta – samhällets och våra egna sätt att, såväl medvetet som omedvetet, snäva in ramarna för hur man får vara. Det är roligt att komma på fler sätt att tänka och göra, och hur det går att blanda till något alldeles eget! 

Det här är en bok om jämlikhet, men lika mycket om hur man stärker barns självkänsla.

Boken är skriven av Kristina Henkel (jämställdhetskonsult) och Marie Tomicic (forskare och lärare) och är indelad i avsnitt om lek, utseende, språk, vänskap, känslor, kroppen och förskolan. Det är lättläst och engagerande med humoristiska bilder, insprängda citat och pratbubblor, plus intressanta och tänkvärda faktauppgifter i marginalerna.

Boken heter Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 (OLIKA 2009), men jag tycker ordet ditt skulle strykas ur titeln. Med den här boken i huvudet kan både föräldrar och andra vuxna hitta vägar för att ge alla barn, både egna och andras, en mer möjlighetsfylld värld som först och främst individer och barn!

/Johanna

Annonser

2 Responses to “Guidebok och förstoringsglas för vuxna”


  1. 1 Sofia 19, april, 2010 kl. 7:59 e m

    Intressant! Jag är själv sugen på att läsa i den här boken samt sprida den vidare till alla jag känner med barn (eller utan).

  2. 2 Johanna 21, april, 2010 kl. 8:48 f m

    Intressant var ordet och känns inte alls tung och knölig, utan mer ja – inspirerande!

    Själv ska jag tipsa förskolelärarna nästa gång vi har träff på biblioteket.


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: