På flykt från ett dödligt virus

I höstas blev alla mer eller mindre oroliga över svininfluensan som härjade. Apoteken sålde slut på handsprit på ungefär fem minuter. Om någon hostade tog människor skydd bakom plank eller vad som nu fanns i närheten .

Börje Lindström har skrivit en spännande bok om ett dödsvirus som håller på och förintar hela mänskligheten: Annas dagbok.

I Annas dagbok är det inte svininfluensan som härjar utan ett mycket värre och otroligt snabbdödande virus. Där viruset far fram har nästan ingen en chans att klara sig…. Usch, otäckt!

Boken är skriven i dagbokform och det är Anna som håller i pennan. Anna är en typisk tonåring som blir blixtförälskad i Adam. Kärleken är besvarad. Så vid sidan av att vara en bok om undergång och död är det även en fin kärleksberättelse. När viruset bryter ut skiljs Anna och Adam åt. Annas familj beslutar sig för att försöka ta sig norrut, till farmor och farfar, där viruset inte fått fäste (än…). I ett tidigt skede kommer Anna ifrån sin familj och nu måste hon på egen hand försöka klara sig.

Boken är sorglig och spännande. Handlingen känns ”tyvärr” trovärdig i och med svininfluensan och skräcken kring den.

På sin hemsida har Börje publicerat en intervju där han pratar om Annas dagbok. Läs intervjun här.

/Sofia

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: