En värld under vattnet

Helen Dunmore ligger bakom fyra böcker om undervattensvärlden Ingo. Böckerna handlar om Sapphire och Conor, två syskon som bor vid havet i England. Några år innan böckerna utspelar sig förlorade de sin pappa i en olycka till havs med många frågetecken runt. Syskonen har alltid känt en stark dragning till havet och i böckerna kommer de i kontakt med Ingo och dess invånare vilket inte är helt problemfritt.

Agnes, 10 år har läst alla tre och skriver såhär om andra delen:

Boktitel: Tidvatten

Författare: Helen Dunmor

Boken handlar om: ungefär samma sak som Ingo. Ingo är första delen, Tidvatten andra och Djupet tredje. (Sofia lägger till: Tidvatten handlar bl.a. om hur hela byn där Sapphire och Conor bor hotas att slukas av tidvattnet. De måste stoppa vattnet – men hur?)

För vem passar boken: alla från 3:an.

Precis som Agnes tycker jag det här är riktigt spännande äventyrsböcker. Jag slukade de tre första delarna som finns översatta till svenska. Tyvärr verkar inte fjärde delen komma ut på svenska så det blir att läsa den på engelska.

Besök Helen Dunmores hemsida och läs mer om henne och hennes böcker.

/Sofia

2 Responses to “En värld under vattnet”


 1. 1 lena kjersén edman 12, juni, 2010 kl. 7:22 f m

  Agnes, du gör mig väldigt sugen att läsa den här undervattensboken som jag har missat. Tack för tipset!
  Jag tipsar just nu om några andra bra böcker för tweens i din ålder. På bloggen/communitien Bokcirklar.
  Bland annat en jättebra fotbollsbok!

 2. 2 lena kjersén edman 13, juni, 2010 kl. 12:11 e m

  FOTBOLLSBOKEN:
  Den engelske mittfältaren Nobby Stiles – engelsmannen som vann både Europacupen och VM – har en viktig roll i BILJANA ÄR BÄST.

  Missa för alla fotbollar i världen inte denna underhållande, kloka och snitsigt berättade idrottsbok av debutanten Martin Jonols. Faktiskt nästan i klass med klassikerna om Åshöjdens BK.

  Martin Jonols fartfyllda bok har tidigare i vår gått som radioteater. Författaren kom på idén till berättelsen om tolvåriga Biljana Stankovic som är vänsterback och lagkapten i Östnora IF när han gick en kurs för ungdomslagstränare i fotboll.

  En höjdpunkt i boken är matchen mellan hemmalaget och de stenhårt spelande Hammarbytjejerna.

  Vänskap är viktigt för tolvåriga Biljana från garanterat snobbfria förorten Östmora. Viktigt och knepigt.
  BILJANA ÄR BÄST innehåller också blyg kärlek, skitsnack bakom ryggen, osäkerhet, töntiga kompisar och hysteriska fotbollsfarsor. Härlig spänning . Och en massa humor.
  Läs!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: