Festligt firande för Fritt fall Farsta

Flaskposten-favoriten Ulrika Lidbo hade i veckan releasefest för sin nya bok Fritt fall Farsta. Flaskposten var där och firade med bubbel och goda snittar. I en mini-intervju kom det fram att av de två huvudpersonerna, Mira och Henrika, hade Ulrika lättast att från början skriva om Mira. Henrika däremot var lite mer hemlig och det tog sin tid innan hon föll på plats.

Ulrika berättade också att hon själv bott i närheten av Farsta ett tag och då blivit nyfiken på vad som kunde dölja sig bakom husfasaderna där samt den skillnad som finns mellan de stora villornas område och höghusens område. Vi konstaterade tillsammans att sådana områden finns det överallt och vi funderade på vilka konsekvenser det får för samhället.

En sak Flaskposten också undrade över men inte hann fråga om är titeln. Syftar den på Gröna Lunds åkattraktion Fritt fall? Är det Mira och Henrika som upplever att deras liv blir som ett fritt fall? En Flaskpost är skickad till Ulrika och svar har kommit. Vad som sägs om det får ni vänta med att läsa tills vi skriver om boken.

Snart dyker det upp en dubbelrecension av boken där båda Flaskpostarna tycker till om den.

Några fler bilder från festen:

Ulrika signerar Flaskpostens exemplar av Fritt fall Farsta.

Om det är svårt så står det följande: Till Flaskpostarna! Kul att ni ville fira med mig. Hälsar Ulrika Lidbo                        den 7 september 2010.

På den sista minibilden syns ena halvan av Flaskposten minglandes framför en fin muminskärm. Förutom att fira Ulrika spanade vi in flera fina muminskärmar och muminböcker. Vi såg även en fin muminklocka.

/Minglande FlaskpostenAnnonser

1 Response to “Festligt firande för Fritt fall Farsta”


 1. 1 lena kjersén edman 10, september, 2010 kl. 4:42 e m

  Härligt med en bok där både en
  – ofrivillig flytt
  och
  – en förort
  skildras nyanserat –
  och inte alla bara som något negativt.

  Heja, heja Farsta
  som har
  bra gymnasium
  och ett
  maffigt köpcentrum!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: