Buffy!

Jag har länge gått och funderat på inlägg om favorit-tv-serier. Vid sidan av en väldigt massa bra böcker finns det en väldigt massa bra tv-serier. Först ut är en av de bästa tv-serierna jag vet: Buffy the vampire slayer (BtVS).

Här har vi en serie om en utvald vampyrdödare, hennes vänner, en mängd vampyrer och demoner. Det är Buffys kamp mot all ondska i världen. Men serien handlar också om livet, att växa upp, relationer till föräldrar och vänner samt en del kärlek. Allt utspelar sig i staden Sunnydale, som ligger på ett helvetesgap (ja det finns flera…).

Buffy är en något motsträvig vampyrdödare till att börja med men med tiden finner hon sig till rätta – någorlunda. Genom alla säsonger finns funderingar om hur det skulle vara om hon fick vara normal, som alla andra. Till sin hjälp att möta motgångar, både vampyrer och tentor, har hon sina vänner Willow och Xander. Här finns även väktaren Giles, till vardags skolbibliotekarie!

Att försöka förklara vad BtVS handlar om är svårt. De flesta brukar se ganska skeptiska ut men de jag känner som gett serien en chans blir fast för alltid!

Vid sidan av att vara spännande och intressant är BtVS en otroligt rolig serie. Samtidigt är det en otroligt sorglig serie. Ja, det går ihop. Hela serien går ihop. Minsta detalj är uttänkt och i senare säsonger kopplas händelser på ett briljant sätt ihop med saker som hände tidigare i serien.

Jag skulle vilja påstå att BtVS bara blir bättre och bättre ju fler gånger den ses eftersom så mycket hänger ihop.

Skaparen av serien, Joss Whedon (blå skjorta i mitten av fotografiet), lät både rollfigurerna och serien utvecklas i alla sju säsonger. Ett avsnitt är i stort sett helt tyst! I ett annat förvandlas Sunnydale till en musikal!

Idag läste jag att BtVS ska bli film igen. Första filmen kom 1992 och blev, vad jag förstått, inte som Joss Whedon tänkt sig. Nya filmen kommer ha premiär 2012 och i den är Joss inte alls inblandad. Låter inte bra. Inte heller kommer Sarah Michelle Gellar spela Buffy. Nej säger jag till den filmen. JA till att fortsätta titta på tv-serien.

Det finns fler Buffy-fans än vad man kanske kan ana. För några veckor ordnades en Buffy Tribute-kväll här i Stockholm. Självklart gick eder Flaskposten-Sofia dit tillsammans med fyra vänner. Roligt är bara förnamnet!

/Sofia (som Darla = en ond vampyr som luras i vit skjorta och rutig kjol = ser väldigt snäll ut)

Vill du läsa mer om Buffy besök the Buffyverse wiki.

 

 

 

4 Responses to “Buffy!”


 1. 1 Andreas 25, november, 2010 kl. 11:15 f m

  Äntligen! Tack Darla! Visst är det svårt att skriva om sina dunderdarlings, men det har var en vacker och värdig sammanfattning.

 2. 2 Sofia 25, november, 2010 kl. 11:24 f m

  Åh TACK Andreas! Jag bugar för berömmet. Det var svårt att skriva, hade kunnat bli hur långt och invecklat som helst.

 3. 3 Clara 23, augusti, 2011 kl. 4:57 e m

  Vilket toppeninlägg! 😀 (*stort smile* fick jag när jag läste det).

 4. 4 Sofia 23, augusti, 2011 kl. 8:06 e m

  Tackar! Jag skulle precis till att kommentera på ditt inlägg igen. Gör det nu.


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: