Fakirer & pussar – I love faktaböcker!

Nu har jag läst två fantastiskt skojiga och bra faktaböcker om saker som man kanske inte har tänkt på att man vill veta mer om, MEN det märker man att man vill så snart man slår upp Fakirer av Bengt-Erik Engholm och En puss är inte bara en puss av Carina Bodström.

Tänk bara att få reda på att en tågstation i England infört pussförbud eftersom pussandet orsakade för många tågförseningar. Pussboken är en faktabilderbok med allt mellan himmel och jord om pussar. Det känns som att författaren har gjort en pussgenomgång i bästa Pernilla Stalfelt-anda med jättecharmiga bilder. Hurra jättefint!

I boken om fakirer finns mycket intressant att läsa om hur man klarar av att göra en såna där hiskeligheter som bara måste göra otroligt ont. Tydligen hjälper det massor att vara förberedd på det onda. Mitt favoritavsnitt finns i slutet av boken och har rubriken ”Råd från en fakir”. Det innehåller tips som man också ska kunna använda när det gäller sånt som kan vara svårt och läskigt på andra sätt än att sluka svärd och lägga sig på spikar, till exempel fråga chans eller prata inför många människor. Inte nog med det, boken är lättläst också!

/FaktaboksJohanna


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: