Min familj och andra djur – ett till filmtips

Om du vill se en film om följande saker: en småtokig familj, förändringar och djur ska du skynda dig att få tag i My family and other animals (den verkar inte ha någon svensk titel..).

Året är 1935 och den smått udda familjen Durrell säljer allt de äger i England för att flytta till Korfu. Äldsta sonen Larry uttrycker sig så här: ”varför står vi ut i det här klimatet?”. England = regn, Korfu = ständigt solsken.

Familjen består, förutom av den författande äldste sonen, av Leslie, vars största intresse är pistoler, gevär och att skjuta, dottern Margo, en vacker ung dam som genast drar till sig diverse beundrare på ön, mamma Durrell som gör allt för sina barn samt yngsta sonen Gerry. Djur, djur och åter djur är Gerrys största intresse och det är genom hans upptäckt av världen (djuren) som berättelsen tar form.

Filmen är baserad på den verkliga familjen Durrell som mycket riktigt bodde på Korfu på 1930-talet. Deras vistelse där är kantad av absurda händelser och jag skrattade högt flera gånger under filmen.

Filmen passar perfekt för alla som vill fly undan vintern vi har just nu för säkert är det fler än jag som suckar precis som Larry: ”varför står vi ut i det här klimatet?”. Korfu nästa?

/Sofia

 

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Fel: Twitter svarade inte. Vänta några minuter och uppdatera den här sidan.

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: