Dubbel RESPEKT

Som genom ett trollslag har även andra halva av Flaskposten precis läst Inti Chavez Perez bok RESPEKT – En sexbok för killar och kan inte motstå att citera ett avsnitt om ideal. Det är ju både internationella kvinnodagen och fettisdagen/semmeldagen idag och båda sakerna tycker jag att man kan fira på bästa sätt genom att läsa den här boken! Check this out så hoppas jag att ni förstår vad jag menar:

Tjejer får hela tiden veta att de inte duger som de är, de måste förändra sig. Ibland sägs det rakt ut, som i tjejtidningar när de handlar om bantning och att göra om sig. Men andra gånger ligger budskapet dolt.
       Till exempel är underdelen på bikinis ofta triangulär. Ändå får man inte se tjejers könshår i bikinireklamen. Som om tjejers könshår växte i perfekta små trekanter! En tjej som tar på sig underdelen till en bikini märker att hennes könshår troligen sticker ut, vilket det inte gjorde hos modellen på reklamen. Då får hon signalen att det är fel på hennes hårväxt. Hon måste förändra sig för att passa in i bilden av hur en tjej med bikini ska se ut.
      Ofta framställs idealen som naturliga och som något tjejer uppfyller utan att anstränga sig. När det på film visas en tjej som just vaknat ligger hon i sängen med smink och fixat hår. Som om tjejer föds stylade.

Klockrent, eller hur?! Håller i övrigt med Sofia om allt hon skrev om boken igår och tar med den till Slangbellan-utdelningen för autograf, oavsett vilken bok som vinner priset där på torsdag!

/FlaskpostenJohanna


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: