Två gulliga små nallar

Rubriken syftar på Nalla och Björn i Kajsa Lindströms bok Nalla och Björn bygger en drake. Det är nämligen exakt vad de är: två gulliga små nallar. Kajsa har lång erfarenhet av att sy mjuka djur och, som i fallet med Nalla och Björn, ulldjur.

2009 vann Kajsa andra pris i förlaget Alfabetas Castor-tävling. Det var en tävling där syftet var att premiera böcker i Castors anda. Ni vet den lilla bävern som fixar och pysslar sig igenom en rad böcker.

Kajsa gör inte bara nallarna själva utan hon bygger även upp miljöerna de befinner sig i. Finns inte något skapar hon det på de mest finurliga sätt.

För några veckor sedan träffade jag Kajsa och hon berättade då hur allt, och då verkade hon mena allt, kunde komma till användning. I boken är detaljerna helt otroliga. Det går att titta om och om igen på fotografierna och upptäcka nya saker i Nalla och Björns hem. Nalla och Björn själva ser levande ut, fascinerande!

Handlingen är en söt berättelse om att bygga en drake. Längst bak finns också beskrivet hur man bygger sin egen drake.

Kajsa har en hemsida som är väl värd ett besök. Där finns flera av hennes djur fotograferade. Det går också att ladda ner Nalla och Björn som klippdockor.

Bilden bredvid hittade jag också där och den visar Nalla och Björns releasefest för boken i en affär i Lund.

Här hittar du Kajsas hemsida.

/Sofia, som blir pysselsugen av att läsa Nalla och Björn bygger en drake.

1 Response to “Två gulliga små nallar”


  1. 1 Johanna 8, maj, 2011 kl. 9:16 e m

    Ja! Nallarna är verkligen helt bedårande och uttrycksfulla 🙂


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: