Fotoblixtar från ALMA-prisutdelningen

Vi blev väldigt glada i mars när det tillkännagavs att det var Shaun Tan som skulle få årets ALMA-pris och
därför var det också mycket fint och festligt att få inbjudan till prisutdelningen 31 maj i konserthuset i Stockholm och få se honom ta emot sitt pris!

Här kommer några av Flaskpostens fotoglimtar från tisdagskvällen… I år fick vi inte ta bilder inne i salongen, där Goran Kajfes Subtropic Arkestra agerade husband, Eva Dahlgren & Magnus Carlson sjöng,  streetdance-gruppen Soul Sweat gjorde en otroligt häftig danstolkning av en av Shaun Tans bilder från Ankomsten.

ALMA-prisets egen hemsida kan man se foton på själva prismottagandet.

I minglet efteråt lyckades vi se och fånga såväl kvällens huvudperson Shaun Tan som konferencier Mark Levengood, Soul Sweat-dansarna och en och annan vimlande författare och Flaskpostfavorit på bild! En festligt kväll med andra ord!

Mark var en utmärkt konferencier

Soul Sweat imponerade

Clarisa och Johanna minglade

Fler foton finns på Flaskpostens Facebook-sida

Annonser

3 Responses to “Fotoblixtar från ALMA-prisutdelningen”


 1. 1 lena kjersén edman 4, juni, 2011 kl. 11:29 f m

  Underbart att Shaun Tan fick ALMA-priset!

  Men jag kan inte dela Flaskpostarnas odelade entusiasm för kvällsprogrammet då priset delades ut.

  Någon måste ju ha kommit på den konstiga idén att låta handelsministern vara talare – hon kan ju inte bara ha ställt sig där på scenen. Nu blev det ytterst pinsamt. ”Jag har tyvärr inte läst något av vad herr Tan har skrivit” är inte en lyckad replik – särskilt inte som ”Ankomsten” är helt ordlös…
  Hela talet var en pina. Tyckte ni inte det?

  Eva Dahlgren måtte ha varit nervös, jag har aldrig hört henne göra ett så svagt framträdande som den kvällen.Kanske var det högtalarnas fel delvis.

  Dansen var härlig – där håller jag het med er.

  Men lika mycket som jag älskar att fira ”Ers underbara konstnär/författare Shaun Tan” så avskyr jag att resa mig upp i ett demokratiskt land för någon som kvällen igenom kallas för ”Ers kungliga höghet”. Det var mer pinsamt att se en fel kollegor (inte all dock) som reste sig upp för kronprinsessan än att tvingas lyccna på det Björlinska talet. Snittarna bar jättegoda – och Grunewldalen är ett av de vackraste salarna i Konserthuset.
  Vad hade då denna Gnäl-Lena istället önskat ig i ALMA-programmet.Jo: En bildföreläsning om Shaun Tan av den underbart kunniga barnlitteraturforskaren Maria Lassén-Seger!

 2. 2 Sofia 4, juni, 2011 kl. 12:03 e m

  Vi har redan avhandlat det pinsamma talet av handelsministern på twitter, vår facebook-sida och i mejl. Så vi valde att fokusera på det som var bra och fint med prisutdelningen i inlägget.

 3. 3 lena kjersén edman 4, juni, 2011 kl. 4:56 e m

  Då förstår jag!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: