Cirkusflickan – Maja i 4C på Resarö skola recenserar

Dags igen för gästrecension här på Flaskposten! Klass 4C på Resarö skola i Vaxholm har under våren hjälpt oss att läsa Cirkusflickan av Camilla Lagerqvist. Så här skriver Maja om boken:

Ellen är bara sex år när hennes mamma säljer henne till en cirkus som leds av en kvinna som alla vid cirkusen kallar för ”Madame”. Madame är inte direkt snäll och god som Ellens mamma. Hon tvingar Ellen att jobba hårt om dagarna och straffar henne om hon inte lyder. Ellen lär snart känna Madame och alla andra vid cirkusen. Hon möter personer som är knasiga, roliga och snällare än Madame bl.a. Welda (den skäggiga damen) och andra mindre pålitliga personer som Signor Rosatti och Florentina.

 En mycket vacker och hemsk berättelse om hur det är att försvinna från ens familj, skildrad i fantasi och humor, men även sorgliga ting och smärta, allt i en enda kompott. Detta är en bra högläsningsbok, men går lika bra att läsa tyst.

Betyget den fick när vi röstade i klassen var ungefär 3,5 av 5, alltså rätt bra.

Jag rekommenderar den starkt och om du gillar böcker som är en blandad kompott och skrivna på gammaldags sätt så är detta ett måste (enligt mig).

***************************************************************

Tack Maja och 4C för att ni läst och tyckt till om boken! Sofia gillade också Cirkusflickan, så nu har jag den dubbelt uppskriven på min läslista… /Johanna – Flaskposten


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: