Bok-staren och depp-trasten

Titta! Två urfina fågelbilderböcker att svepas med och sjunka in i:

Vi får möta bokmalen och tillika flygvägrande starungen Calvin i Calvin Can´t Fly – The Story of a Bookworm Birdie – otroligt charmig i både bilder (Keith Bendis) och historia (Jennifer Berne).

Detta är även en biblioteks-kärleksförklaring i fågeltappning. Calvin påminner om en liten tjuren Ferdinand där han envist sitter i trädbiblioteket med näbben i böckerna under flyglektionerna. Läs så fint det är sagt:

Actually, Calvin was in the library.

As the other little starlings were learning to SWOOP and HOVER and FLY figure eihts, Calvin buried his beak in books. And there his mind soared. […]

His books took him to places wings never could.

Å, ååå, vad jag tycker om star-teckningsstilen, så rolig :)! Och bilden med trädstamsbiblioteket som har detaljer som skylten med öppettiderna får bok-bibliotek-hjärtat att ta ett skutt, tanken på ”Nocturnal hours”-öppettiderna vid sidan om de ordinarie känns så upplivande!

Som att det inte vore nog med detta. Stefan Casta & Staffan Gnosspelius (Mister Räf och Mörten Maud-skaparna!) är tillbaka med en bildstämningsfull och finstämmig fågelhistoria – Sjung för mig pappa om matvägrande skilsmässofågelungen Jordan. Allt började redan när han var ”ett litet ägg”! Det är en inledning att dö för skulle jag säga och också början på fågelsången!

Fåglar+böcker=sant!

/Johanna med ugglorna (tack Sofia!)


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: