Kollo-sommar i spökrum

Omslagsbild: Rum 213För tredje året i rad kommer Ingelin Angerborn med en mystisk sommarlovsrysare, en perfekt tradition för alla som vill läsa böcker i stil med sommarlovsföljetongsklassikern* MormorsmysterietMormorsmysteriet.

I år heter boken RUM 213 och handlar om Elvira som åker på sommarkollo. Redan på vägen dit inträffar något skumt. Hon ser en bil med registreringsnumret RUM 213, vilket sen visar sig vara exakt det rumsnummer hon och två andra tjejer får tilldelat som sitt i kollohuset.

Det dröjer inte länge innan saker börja försvinna, mystiska skuggor dyker upp på foton som de tar och allt blir mer och mer oförklarligt. Vad är det egentligen med rum nr 213 och varför är det bara de som bor där som råkar ut för mystiska saker?

Sträckläsningsmystik i dödsvackert omslag! Jag gillar särskilt att molnformationerna som anas på framsidan går igen vid varje sida som inleder ett nytt kapitel.

Det blir högt sommar-rysarbetyg för Ingelin Angerborn även i år! Boken lyckas blanda alla somriga bad, kolloliv och killspan med spänning, och precis som i de två tidigare böckerna (Sorgfjäril och För alltid) finns inslag av mystiska koder och övernaturligheter att fundera över.

*Obs! Missa inte Liten lyssningsfåtöljsommarlovsföljetongerna i Unga Radioteatern: Kärlekspanik, Coraline, Biljanas värld m.fl. Gå in på sidan och lyssna!

/Johanna

4 Responses to “Kollo-sommar i spökrum”


 1. 1 Sofia 11, juli, 2011 kl. 10:38 f m

  Den här längtar jag efter att få läsa! Verkar vara en perfekt sommarmysteriebok.

 2. 2 flaskpostenJohanna 11, juli, 2011 kl. 8:17 e m

  Ja verkligen 🙂 Jag kan ta med den när vi ses härnäst om du vill!

 3. 3 Sofia 12, juli, 2011 kl. 8:23 f m

  Låter bra! Om jag inte får den i ett paket från du vet var till du vet vad : )

 4. 4 FlaskpostenJohanna 12, juli, 2011 kl. 12:09 e m

  Haha, mystiken är total! Jag antecknar att jag ska kolla av din Rum 213-status när vi ska ses nästa gång 🙂


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: