Pottermore och Quidditch-SM

Under den senaste veckan har jag och några kompisar träffats och haft Harry Potter-maraton = tittat på film 1 – 7 för att komma i stämning inför ikväll. Då är det äntligen dags för sista Harry Potter-filmen. Eller äntligen? Lite trist känns det och det kommer bli tomt efter Harry.

En tröst i dödsätarmörkret är J.K. Rowlings nya projekt: pottermore.com. En webbsida där besökarna kommer att kunna läsa opublicerat material av Rowling och få information om Harry Potters värld samt bidra själv med t.ex. texter. Det är gratis att registrera sig (och det har jag gjort). Den 31/7 öppnas sidan för besökare. Registrera dig på Pottermore här.

Gillar du quidditch? I år ordnas Quidditch-SM i Huddinge. Sista anmälningsdag har redan varit men passa på och gå dit som publik. I samband med SM ordnas Wizard Rock spelning. Mer information om Quidditch-SM och Wizard Rock hittar du här.

UPPDATERING: Har ni vägarna förbi NK i Stockholm så gå in där. De har just nu  en utställning med kläder och saker som varit med i olika Harry Potter-filmer. På Amelie´s boktips kan ni läsa mer och se några fotografier.

 

/Sofia Snape

Annonser

4 Responses to “Pottermore och Quidditch-SM”


 1. 1 Clara 13, juli, 2011 kl. 1:14 e m

  Åh, har sett film 1-6 på 3 dagar, ska se part 1 snart och sedan part 2 ikväll på bio. Längtar! Men kommer säkert gråta i slutet, kanske bara just för att allt är slut sen, efter en massa timmar framför tv:n och en massa lästa sidor. Kommer troligtvis hänga en del på Pottermore sen 😀

 2. 2 Sofia 13, juli, 2011 kl. 2:18 e m

  jag längtar också helt otroligt mycket efter att se part 2! Har hört från en som såg den i natt att den ska vara riktigt bra (fick bra rec. i DN också).

  Kul att du också kört maraton. Och yes, så kul med Pottermore. Där kommer jag också titta med jämna mellanrum.

 3. 3 flaskpostenJohanna 14, juli, 2011 kl. 11:10 f m

  Härligt med maraton, men tomt efteråt antar jag… Kul att det finns lite grejer att Potterpyssla med framöver i alla fall. Ska absolut gå en sväng förbi NK-utställningen och fotona. Det får nog bli innan jag går på slutfilmen… Hur var den förresten?

 4. 4 Sofia 14, juli, 2011 kl. 3:15 e m

  Den var mycket bra! Helt klart en av de bästa Harry-filmerna.


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: