RYSKA KYSSEN och den fasansfulla brännaren

Inne på konditori Skitiga bullens personaltoalett satt den rultiga hunden Harriet och läste tidningen.

Omslagsbild: Ryska kyssen och den fasansfulla brännarenSÅ kan en superhjälte också börja sina dagar! På ett gammalt degigt kondis med femtiotalskänsla.

Det är nämligen där den söta men misslyckade bagarhunden Harriet går och känner sig förbisedd och osynlig, och det är inte förrän hon en sen natt där råkar kasta om jäst/bakpulver-proportionerna något alldeles fullständigt till en deg, som saker och ting börjar hända…

… ja förutom att hela stället invaderas av pösande deg, så inträffar det faktiskt något riktigt ängla-aktigt med Harriets skulderblad!

Ryska kyssen. Det var ett bra namn. Absolut livsfarligt och exotiskt och spännande.

Harriet tar täcknamn efter ett av sina bakverk och hennes nya dubbelliv som stadens skyddsängel tar sin början. I staden härjar dessutom en fruktad superskurk och pyroman kallad ”Brännaren” som blir Harriets fiende nr 1, men bakom förklädnaden döljer sig någon som Harriet känner igen som en stammis från ett alldeles speciellt bekant och degigt ställe.

Ryska kyssen är en annorlunda superhjälte-deckare befolkad av diverse hundar, polispaddor och kriminella vesslor. Stark charmfaktor, men också en hel del otäcka händelser som tar udden av femtiotalskondismysandet! Det här är ytterligare en i raden av Frida Nilssons böcker som jag ställer upp i hyllan med högläsningsfavoriter, en något mörkare variant!

Frida Nilsson Foto: Kalle Brunelius

Här kan du läsa vår nyliga intervju med Frida Nilsson och se exempel på fler av hennes  böcker som jag kan rekommendera friskt för alla som vill ha något med sväng att läsa tillsammans eller varför inte för sig själv! 

/Johanna

Annonser

2 Responses to “RYSKA KYSSEN och den fasansfulla brännaren”


  1. 1 Helena F/Barnboksprat 1, augusti, 2011 kl. 7:05 f m

    Ja, visst är den bra! Kul med intervju också. Måste läsa lite mer av Frida Nilsson, känner jag. Har även läst ett par Hedvig-böcker och de är så härliga!

  2. 2 flaskpostenJohanna 1, augusti, 2011 kl. 11:47 f m

    Ja gör det! Kråkan är ju till exempel helt underbar :)! Jag blev så kråkinspirerad att det blev en hel boktipskväll på det temat efter att jag läst om den otroliga liftarsemestern!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: