Är du redo för Erebos?

För någon vecka sedan tilldelades boken Erebos av Ursula Poznanski Tysklands största barn-  och ungdomslitteraturpris. Boken tog hem vinsten i ungdomskategorin med (den väldigt långa) motiveringen:

Nick älskar dataspel. Det just nu mest populära spel på hans skola är Erebos. Som fiktiv spelfigur försvinner Nick djupt in i den virtuella världen. Men Erebos är inte bara ett spel. Erebos ger de unga order: uppdrag som ska verkställas i realiteten och uppdraget att övervaka varandra. Erebos har ett mål: Spelet vill döda.

 Läsaren följer med Nick in i Erebos värld och upplever hur lätt ett spel kan manipulera och fullständigt förändra en själv. Det finns många hemligheter kring Erebos som lovar läsaren spänning till sista sidan. Fascinerad följer man huvudpersonens utveckling och gissar tillsammans med honom vem som döljer sig bakom vilken spelaridentitet samt vilket bakomliggande syfte uppdragen har. Erebos fascinerar genom den geniala och detaljrika kompositionen och den aktuella tematiken. Mediernas inflytande på ungdomar ställer inte minst läsaren själv inför frågan, hur långt han eller hon skulle gå för ett spel.

Jag har inte läst Erebos men blir väldigt sugen. Erebos är en interaktiv bok där läsaren, enligt svenska förlaget Opal, kan: kommunicera direkt med bokens karaktärer via e-postadresser som återfinns i boken. Det låter hur spännande som helst.

Dagens besvikelse: jag trodde att jag hade Erebos hemma men det hade jag inte! Vill starta läsningen nu.

Är det någon som har läst? I sådana fall hur fungerar det interaktiva? Lyfter det boken? Blir det spännande?

Priset Erebos tilldelats heter Deutscher Jugendliteraturpreis och om du kan tyska finns mer information att läsa om priset här.

/Sofia


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: