6 Lägerhöjdare recenserar: VARULFSPOJKEN

Lagom till årets höstlov och höstlövsregn, halloween och allhellgonafirande kommer nu recension nr 2 från Lägerhöjdens förskola.

Den här gången har de läst en bok med en titel som verkligen passar för den här för tiden på året, nämligen Varulfspojken skriven av Ulf Stark och illustrerad av Markus Majaluoma. Så här tyckte de…

En bra historia om något som händer i en familj. Den var spännande, rolig och lite läskig, men i slutet blev det bra.

Vi tyckte att det var roliga bilder. Det var lite konstigt att kunna bli en varulv och var bra att han inte blev någon riktig varulv. Det var kul när han åt korv mitt i natten.

En bra bok att läsa om man vill prata om hur det känns att vara rädd och om saker som finns eller inte finns.

Alla som är småsyskon kan känna igen känslan av att ha stora syskon som bestämmer.

Det är en utmärkt bok att läsa högt, då kan man prata om det som känns läskigt efteråt. Vi tror att boken passar bäst för lite äldre förskolebarn 4-6 år eller om man är större och kan läsa själv.

Vi är 6 barn i åldern 4-6 årLägerhöjdens förskola i Vaxholm som läst om varulfen. Vi gillar att böcker är roliga men de får gärna också vara spännande och kanske lite läskiga, vi tyckte att detta var en mycket bra och spännande bok.

***********************************************************************************************

Tack för Varulfs-tipset Lägerhöjdstärnorna!

Jag blir jättesugen på att ta reda på vad som händer med Ulf när han blir VarUlf eller hur det nu är… ! Roligt med en bok som både är spännande, rolig och läskig i ett också. En annan sak som är bra är att det finns fler böcker om Ulf i samma serie för den som vill ha mer. De heter Mirakelpojken, Krutpojken, Detektivpojken och Pusspojken.

/FlaskpostenJohanna


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: