Monster på stan

Vilka monster finns det egentligen runt omkring oss. Inga? Eller massor? Om man ska tro på Andreas Palmaer finns det monster överallt. I nya boken Sandy Villy Vilse och andra monster på stan får vi under en promenad i staden bekanta oss med bland andra sandlådemonstret Sandy, baron von Rulltrapp som vill sluka dig när du åker rulltrappa och Donnie Dunder – åskmolnsmonstret.

Läskigaste monstret tycker jag Hissan är. Det är hon som gör så att hissen fungerar eller snarare inte fungerar. Vill du åka upp får du åka ner och har du riktigt otur kommer du att falla… eller få ta trapporna istället.

Per Gustavsson har ritat det otäcka monstren som även framkallar en del skratt. Sandy tycker jag är väldigt söt men det får man kanske inte säga om monster. Om Andreas och Pers första monster bok Sopnedgasten och andra moderna monster skrev Johanna här på Flaskposten att ”Det här är en bilderbok som jag tror att både barn och vuxna kan rysa och fnissa lika mycket som jag åt!”

Detsamma gäller Sandy Ville Vilse och andra monster på stan. Det är en spännande monsterbok för de yngre barnen som säkert kan behöva en vuxen att hålla i handen under läsningen. En vuxen som kan förklara att monster inte finns på riktigt.

Läs allt Johanna skrev om Sopnedgasten här.

/Sofia


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: