En resa utöver det vanliga

En av årets mest färgsprakande böcker måste Fannys fantastiska resa av Charlotte Gastaut vara.

Fannys föräldrar SKRIKER efter henne. De ska åka bort och Fanny VILL INTE KOMMA. Hon måste TA PÅ SIG SKORNA och inte glömma bort att VARA ARTIG när de kommer fram. Orden fyller sidorna och blir det krävs koncentration att få ihop dem. Det blir en klaustrofobisk känsla och att Fanny stoppar fingarna i öronen och sjunger tralala är fullt föreståeligt. När hon sedan klättrar iväg på orden för att hoppa in i äventyret öppnar sig en ordlös värld.

Varje uppslag är ett litet mästerverk i sig. Fanny far genom olika världar, djungler, vattenlandskap och magiska natthimlar. Hon träffar figurer som för tankarna både till storfilmen Avatar och till Maurice Sendaks Till vildingarnas land.

Det är inte bara de fantastiska fantasivärldarna med fenomenala teckningar som ger sidorna liv. Utklippta hål (tänk t.ex. Hur gick det sen av Tove Jansson) och transparanta ”smörpapperssidor” skapar en spännande läsning. LÄS.

/Sofia

Annonser

2 Responses to “En resa utöver det vanliga”


  1. 1 Clarisa R Ronge 9, november, 2011 kl. 7:51 e m

    Jag tycker att den är fin och intressant. Men kanske lite för fin? Mer som en presentbok (för vuxna?) än en bok man läser med eller för barn.

  2. 2 Sofia 9, november, 2011 kl. 9:47 e m

    Intressant! Jag tänkte mest själv på hur mycket jag tyckte om Janssons bok när jag var yngre, att det var hål i den att följa. Och att jag förmodligen hade älskat den här. Har du testläst den för I eller F?


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: