Eld, bebisar och en annan dagbok

Det brinner i Lou 5 – Laser Ninja. Redan på första uppslaget krullar papperet ihop sig till svart aska. Samtidigt som Lou och hennes familj står och uppgivet ser alla sina tillhörigheter brinna upp släpper mamman en annan brinnande bomb: hon är gravid! Lou ska bli storasyster. Inom loppet av två sidor har Julien Neel kastat oss in i Lous värld igen.

Efter den ljusare 4:an Förälskelser, där det var sommarlov, bad och kärlek med lite komplikationer är det lite mörkare i Lou 5, bland annat med branden. Jag måste dock säga att både Lou, hennes mamma och Richard alla tar branden med ganska stor ro. Nästan lite konstigt stor ro. Det bidrar dock till humorn som ligger under ytan och pyr i alla albumen.

Böckerna om Lou är dagboksanteckningar och i Laser Ninja får vi förutom Lous tankar ta del av hennes mammas från tonåren. Bitar faller på plats och förtydligas. Riktigt bra drag av Julien att visa mammans dagbok.

Att vara tillbaka i Lous värld är något jag sett fram emot och när jag läst femman börjar jag redan längta efter sjätte.

/Sofia


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: