Äntligen: Jessica Schiefauer i morgonsoffan

Dagen efter att Augustpriset delades ut satt två av vinnarna i SVT:s morgonsoffa: Tomas Bannerhed, årets svenska skönlitterära bok (vuxen) och Elisabeth Åsbrink, årets svenska fackbok. Fint så. Grattis till dem och hurra. Det som gjorde mig pissed off var avsaknaden av Jessica Schiefauer, vinnaren i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Varför var inte Jessica där? Ännu mer irriterad blev jag då programledaren inte ens nämnde att det även delats ut ett pris till bästa barn- och ungdomsbok.

Det här är inget nytt fenomen, barn- och ungdomslitteratur behandlas mycket styvmoderligt av media. Men det vet väl alla att barn- och ungdomsböcker inte är riktig litteratur. Barns och ungdomars läsning är något vi kan strunta i. Böckerna är mycket sämre än vuxenlitteratur. Ja ni som läser här förstår nog att jag är ironisk.

Så till en glädjande nyhet: SVT tog sitt förnuft till fånga och i morse satt Jessica i soffan och blev intervjuad om sin bok Pojkarna. Roligt!

TITTA PÅ KLIPPET MED JESSICA HÄR. (Hur länge det ligger kvar vet jag inte så skynda klicka).

Vill du se mer när Jessica pratar om sin bok? I tisdagens deltog Jessica i ett program på Svenska barnboksinstitutet  där hon samtalade med Sbi:s Cecilia Östlund. Samtalet filmades och finns att se på institutets hemsida.

/Sofia


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: