Jellicoe Road Revisited

20120527-192346.jpgIdag har jag så avslutat mitt återbesökMelina Marchettas Jellicoe Road.

Det är första gången jag läser om en bok så snabbt inpå första läsningen och det har varit minst lika bra. Kanske en bättre läsupplevelse än första gången jag besökte världen kring Jellicoe Road. För precis som jag kände när jag stod där på sista sidan första gången, så hade bokens början med alla de kursiverade avsnitten så mycket mer att ge mig den här gången. Berättelsen i det förflutna blev så mycket starkare och intressantarare och mindre en nostalgiskimrande sagovärld när jag visste hur de är kopplade till nuet.

Den engelska läskänslan vs svenska översättningens måste jag säga överensstämde ganska väl för mig. Jag fastnade för och på ungefär samma ställen i båda utgåvorna. Om ni vill veta mer om det så är det dags för Jellicoe Road-bokcirkel nu på onsdag kl. 18 på Skogås bibliotek!

Anmäl er om ni vill vara med och prata om boken, här finns mer info…

/Johanna – On the Road

1 Response to “Jellicoe Road Revisited”


  1. 1 Lena Kjersén Edman 12, november, 2012 kl. 8:03 f m

    LÄSEKLUBB? LÄSECIRKEL FÖR BARN? Har ni någon sådan på biblioteket? Vad läser ni? Vem bestämmer vilken bok ni ska läsa? Hur går diskussionen till ? Berätta! Är den vanligaste bokcirkelåldern (när det gäller bokcirklar på biblioteket med barn och ungdomar) 9 – 12 år? Det finns ju också bokcirklar där man bara diskuterar en bok. Kanske Twilight eller Hungerspelen eller Jellicor Road. Har du varit med om en sådan cirkel? Blev det bra diskussioner? Berätta!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: