En skitbra bok helt enkelt

Emma Granholm är tillbaka! I Sjutton år och skitsnygg ger hon ordet till Felix. Killen med det. Populärast i skolan, snyggast i stan och med en attityd som ger honom allt. Det är sommaren mellan nian och ettan på gymnasiet och Felix vet att det här kommer bli den bästa sommaren någonsin. Varför skulle det inte bli det? Han är ju bäst.

Hemma igen efter två veckor i Grekland längtar han efter att träffa flickvännen Alexa, sina vänner och vara kungen av resten av sommarlovet.

I hans väg kommer Zäta. Den mystiska killen de andra lärt känna medan Felix varit bortrest. Ingen vet riktigt vem Zäta är men alla är fascinerade av honom och lyder minsta vink. Hotad om topp-positionen hittar Felix snart fel på Zäta. Fel de andra är blinda för. Är det bara Felix som överdriver eller har Zäta en dold agenda?

Skulle det gå att kalla Sjutton år och skitsnygg för en psykologisk utvecklingsroman? Det låter ganska pompöst men jo det är vad boken är. Felix genomgår ofrivilligt en förvandling, han måste ta itu med saker han inte alls vill ha med att göra. Interaktionen med Zäta är spännande och får oväntade följder.

Emma Granholm är en av de bästa i Sverige på att skriva ungdomsböcker. Hon tar som författare ett steg bakåt och lyckas ge röst åt sina karaktärer så att det faktiskt är de som pratar.

Missa inte hennes tidigare böcker: Simon & Sophie, Liv & Lovisa och Ett nytt liv på köpet.

Besök även Emmas hemsida.

/Sofia


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: