Jättemyrsloken och hasselmusen på En annan resa

Jättemyrsloken är trött på vardagen. Dagarna är gråa och tråkiga. Den ständigt kaksugna hasselmusen försöker komma med råd och nya infallsvinklar. Lösningen jättemyrsloken kommer på: lämna allt det trista och resa bort!

Resväskan packas. Men resan blir inte som jättemyrsloken tänker sig. Den långa resan jorden runt blir till en inre resa. Med på resan är hasselmusen och nya figuren som dyker upp i skogen: dvärgelefanten som kanske heter Arne.

Äntligen har jag läst uppföljaren till Konstiga djur: En annan resa av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore. Jättemyrsloken och hasselmusen är sig lika i sin jargong. Det gäller att hänga med i svängarna i den roliga och kluriga dialogen.

Jättemyrsloken, hasselmusen och Arne bestämmer sig för att sätta upp pjäsen Rödluvan. Jättemyrsloken blir Rödluvan, hasselmusen vargen och Arne regissör. Svängarna repetitionerna tar är en höjdare att läsa.

Lotta Olsson får till humor men samtidigt är det här ingen ”flams-bok”. Ensamhet och oanade djupa sidor får också utrymme. Sen har vi Maria Nilsson Thores bilder som är fina, fantastiska, fantasifulla och en mängd andra positiva ord.

Gissar att det framgår att jag gillar En annan resa?

Missa inte Flaskpostens intervjuer med Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore.

/Sofia


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: