Naku, nakuu, nakuuu!

Har du tips på bra bilderböcker om att få syskon? Med jämna mellanrum får man som barnbibliotekarie just den här frågan från oroliga föräldrar. Numera finns det ganska många i ämnet men den här fina boken från Filippinerna är nog den bästa jag läst sedan Jamen Benny av Barbro Lindgren och Olof Landgren.

Naku, Nakuu, Nakuuu! är skriven av Nanoy Rafael och illustrerad av Sergio Bumatay III. Det är färgstarka och annorlunda illustrationer med många finurliga detaljer att fästa blicken på. Det handlar om Isko som ger sig ut på gatorna och mumlar naku, nakuu, nakuuu. Han verkar orolig och ställer frågor till de vänner han möter, samtalen kretsar kring babyspindlar, hundvalpar, bebisar och syskon. Isko stressar vidare tills han får ett svar som äntligen gör honom glad och får honom att springa hem igen, till mamma. Och just den där sista bilden när Isko kramar om sin mamma är så himla fin!

Det är lite mystiskt att man inte riktigt vet vad Isko mumlar, men genom att läsa på lite om den här boken på förlaget Trasten fick jag reda på att det betyder ungefär oj, ooj, oooj. Den här boken är verkligen annorlunda och alldeles bedårande. Läs den gärna med barn som har eller ska få ett syskon eller läs den för dig själv för de fina illustrationerna.

/Clarisa

2 Responses to “Naku, nakuu, nakuuu!”


  1. 1 flaskpostensofia 31, oktober, 2012 kl. 9:22 f m

    Måste läsa så snart jag kan! Verkar himla fin.

  2. 2 clarianahi 9, november, 2012 kl. 3:59 e m

    Den är verkligen fin!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: