Missa inte Barbros bästa

Barbros bästaBenny, Loranga, vilda bebin, Julia, ängeln Gunnar, Gogo, Alban och Max. De och flera andra huserar i den ypperliga samlingsboken Barbros bästa. Barbro är förstås ingen mindre än Barbro Lindgren.

Barbror bästa har ett bra urval. Här ryms gammalt och nytt. Dikter, serier och längre berättelser. Det är humor och ledsamheter.

Min personliga favorit är Mamman och den vilda bebin, med bilder av Eva Eriksson. Här spelar nostalgin stor roll, jag älskade den vilda bebin som liten. Boken lästes om och om igen för mig. Jag tycker fortfarande det är en hejdlöst rolig berättelse, om än lite stressande. Bebin far ju runt som en raket!

Finstämda och sorgliga Ängeln Gunnar är en annan berättelse jag tycker mycket om. Vem har inte önskat tillbaka någon man tycker om som dött?

Ängeln Gunnar har Charlotte Ramel illustrerat. I boken återfinns även bland annat Lena Sjöberg, Sara Olausson, Emma Adbåge och Olof Landström. Alla illustratörer bidrar på ett väldigt fint sätt till Barbros texter.

förlagets hemsida står det att boken passar 3 – 6 åringar. Jag skulle gärna vilja sätta: ingen övre åldersgräns. Barbros bästa passar alla åldrar och har en bredd där det finns något för de flesta smaker.

/Sofia

 

 

 

 

 

 

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: