Bus och Frö på varsin ö samt En hög med snö

Två fina bilderböcker som båda har snö-koppling vilket passar i dessa snö-dagar är Bus och Frö på varsin ö samt En hög med snö.

Bus och Frö på varsin öBus och Frö på varsin ö är en berättelse om ensamhet och vänskap av Maria Nilsson Thore. Precis som titeln avslöjar hittar vi Bus och Frö på två öar. Där har de det fint. Men något saknas och det är en vän. Precis samtidigt skickar de varsin inbjudan till den andre om att ses. Inget blir dock riktigt som de tänkt sig för hur når man fram till varandra när man sitter på en varsin ö utan bro mellan?

Snö-kopplingen? Den avslöjar jag inte utan läs boken istället.

Maria Nilsson Thore lyckas återigen göra en bilderbok som kan beskrivas med massor Petras prickav positiva ord: charmig, rolig, söt, tänkvärd… För du har väl inte missat hennes förra bilderbok Petras prick? —>

Nu är dock det här inlägget om bilderböcker med snö-anknytning. Nästa ut är Anna Bengtssons En hög med snö.

En hög med snöI En hög med snö sprakar färger mitt i vintern. Anna Bengtsson har gjort en vintersaga om en snöhög som besöks av ett gäng barn på väg till dagis. Barnens färgglada gestalter i röda/blåa/rosa/bruna vinterkläder livar upp den vita vintervärlden. Snöhögen är en vardagsföreteelse som blir en spännande värld att upptäcka. Det klättras och grävs. Allt medan föräldrarna står bredvid och lite lätt suckar och vill gå vidare.

Under några månader får vi följa snöhögen och när våren kommer försvinner den men inte utan att lämna spår efter sig.

Kanske skulle vintern bli något roligare om jag själv tog på mig färgglada vinterkläder och besökte närmaste snöhög?

/Sofia – som föredrar snö i böcker framför i verkligheten

Annonser

8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook

Annonser

%d bloggare gillar detta: