Dagboksanteckningar från ett källarhål – snart på bok!

Förra veckan skrev Sofia om att Klara Wikstens serier kommit ut i mycket emotsedd bokform (och Johanna har idag beställt till bibliotekets seriehylla och väntar otåligt på paket)!

Okej, nu har även jag ett liknande HURRA att meddela: David Wibergs fantastiska teaterföreställning om 16-åriga tonårsångest-tjejen Linnea –  ”Dagboksanteckningar från ett källarhål” –  kommer också att dyka upp i bokhandlarna alldeles snart efter jul! DET ska jag fira in januari med!

Så här skrev jag då i april 2011 när jag varit på föreställningen:

ÄLSKAR det här!  Det är ungdomsbok (när den är som bäst) i teaterform eller vad jag nu ska säga – SCENDAGBOK kanske! (…) Jag önskar verkligen också att Linneas dagböcker kunde komma ut i bokform, för även om de är allra mest suveräna i hennes egen uppläsning med hennes särskilda tics och manér, så tror jag att galghumorn och de skarpa iakttagelserna där i skulle gå rakt in i en även genom vanliga boksidor.                                                      (Hela min teaterupplevelse kan du läsa HÄR)

When (book)dreams come true alltså! Bara att hoppas att det funkar lika bra som jag tänkte mig då, men det är jag ganska säker på att det gör. Minns att jag satt i teatersalongen och kände hur det liksom kliade i anteckningsboksfingrarna. De ville verkligen skriva upp allt obetalbart som Linnéa sa och levde ur sig där på scen.

Dagböcker är dessutom just nu min absoluta favorit-genre, återkommer säkert mer om det vid senare tillfällen (bland annat angående ett fantastiskt julmarknadsfynd… )

/Johanna

PS. I väntan på Lilla Piratförlagets välgärning kan man provlyssna när Linnea läser ur sin dagbok:

4 Responses to “Dagboksanteckningar från ett källarhål – snart på bok!”


 1. 1 Sofia 17, december, 2012 kl. 8:57 e m

  Ja! Den här ser jag också fram emot att läsa. Kul att fira in 2013 med.

 2. 2 flaskpostenJohanna 17, december, 2012 kl. 9:15 e m

  Ja, livet efter julafton glimrar nu lite mer än modd för mig!

 3. 3 Sofia 17, december, 2012 kl. 9:22 e m

  Exakt! Härligt.

 4. 4 Lena Kjersén Edman 19, december, 2012 kl. 9:26 f m

  I bokhandeln kommer Dagboksanteckningar från ett källarhål ut först årr 2013. TUR för oss alla recensenter som skriver krönikor över 2012 års bästa ungdomsromaner!
  Lena K E


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: