Seriefestivalen i bild

Seriefestivalen 2013Stora delar av söndagen 28/4 var jag och Johanna på Stockholms Internationella Seriefestival. Förutom att vi gick runt runt runt bland borden och tittade på (och köpte) seriealbum, fanzine, affischer, knappar, tygpåsar, bokmärken och allt annat var vi även på två föredrag. I det första samtalade Linda Spåman och Julia Thorell med moderator Jenny Berggrund om deras nya böcker: Brf Ensamheten (Spåman) och Fri kärlek (Thorell). Intressant samtal om förebilder, hur de jobbar, svårigheter med att rita serier m.m.

Det andra föredraget var en paneldiskussion där rubriken var Eskapism, skräckserier och moralpanik. Medverkade gjorde Henrik Holmström, Dennis Gustafsson, Lars Krantz, CJ Håkansson, Mikke Schirén och Jimmy Wallin. Även det var intressant och det ställdes många frågor och kommentarer från publiken. Här diskuterades till exempel vad som orsakar panik och att några tyckte det var bra med moralpanik för då blev det ”buzz” kring serien.

Vi fotograferade en del och I give you: Stockholms Internationella Seriefestival i ett bildgalleri. Klicka på valfri bild för att se bilderna större.

/Sofia

8 Responses to “Seriefestivalen i bild”


 1. 1 morbror Oa 1, maj, 2013 kl. 7:58 f m

  Men… Var ni där igen utan att säga hej? Mummelmummel…

 2. 2 flaskpostensofia 1, maj, 2013 kl. 12:41 e m

  Ha ha, ja. Vi är så hemliga. Nej då, faktiskt så pratade vi om ifall ni skulle vara där. Måste ha missat. Synd. Men nästa år kan vi göra ett nytt försök!

 3. 3 morbror Oa 1, maj, 2013 kl. 9:14 e m

  Jepp. I vanlig ordning satt jag strax bredvid Svenska Superserier, med både Ninja Rövardotter och bäbbelsamlingen. Vore kul att ses nästa år. Och eventuellt rentav uträtta något gemensamt.

 4. 4 Sofia 2, maj, 2013 kl. 7:46 e m

  Missade helt! Skyller på alla besökare som var överallt : )

 5. 5 morbror Oa 2, maj, 2013 kl. 7:55 e m

  Ja, tänk vad mycket lättare det vore att genomföra en seriefestival utan människor!

 6. 6 Sofia 2, maj, 2013 kl. 7:59 e m

  Absolut. Får föreslå det till festivalledningen till nästa år.

 7. 7 Sofia 2, maj, 2013 kl. 8:00 e m

  Men en eloge till alla besökare: stämningen. Inga sura miner eller knuffande fast det var trångt. Så himla bra!

 8. 8 morbror Oa 2, maj, 2013 kl. 8:05 e m

  Ja, det är en trevlig tillställning det där. Och alldeles kaotisk. Åtminstone ur det perspektiv jag har för vana att förekomma i i sammanhanget. Räknar man med att hinna allt lär man misslyckas.


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: