Dennis hemlighet av David Walliams

Dennis har en hemlighet: han gömmer modetidningar under madrassen och drömmer om att få klä sig i klänning. Glamouren i tidningarna ställs mot Dennis vardag: en ganska tråkig sådan med en mamma som gett sig av, en pappa som bara jobbar och en bror som retas. Så träffar Dennis Lisa, den snygga tjejen som också älskar mode och som syr fantastiska kreationer.

Dennis hemlighetFörfattaren är David Walliams, brittisk komiker som bland annat ligger bakom humorprogrammet Little Britain. Dennis hemlighet kommer säkert att locka till många skratt eller fniss. Men det är blandningen mellan humorn och det vardagsgrå livet Dennis lever som gör att jag tycker om boken. Dennis tillåts vara ledsen, längta efter kramar och längta efter sin mamma. Tillåts av David Walliams vill säga. Av sin pappa och bror får Dennis höra att han inte ska gråta, inte ska längta efter mamma…

Det är ett fint tecknat porträtt av en pojke som är lite annorlunda och som med hjälp av en vän börjar hitta sin väg.

Bilderna är tecknade av Quentin Blake. De förhöjer humorn och fungerar fint till texten. Besök gärna Blakes hemsida här.

/Sofia

2 Responses to “Dennis hemlighet av David Walliams”


  1. 1 bakbokmat 17, september, 2013 kl. 7:29 e m

    Det låter som en väldigt fin bok! Vilken ålder tror du att den passar för?

  2. 2 Sofia 17, september, 2013 kl. 8:01 e m

    Jag tycker den passar från 8 – 9 år upp till ca 12. Tror den skulle funka att läsa högt för de yngre. Och prata om med barnen!


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: