Zombie möter flicka = ljuv musik uppstår

Under några år har populärkulturen invaderats av zombier. Här finns böcker som Stolthet och fördom och zombier, filmer med bland annat World War Z som senast i raden, tv-serien Walking Dead som i sin tur bygger på tecknade serien med samma namn. Det finns till och med en app att ladda ner där man lyssnar på zombieljud under sin springtur. Saktar man in kommer ljuden närmare så det gäller att kuta på.

Döda människor som hasar omkring, eller som i World War Z springer snabbare än Usain Bolt, i jakt på människor att äta. Oftast otäckt och äckligt.

Warm bodiesI helgen hyrde jag Warm Bodies. Zombiefilmen där döda killen R träffar levande Julie. När de träffas har R precis ätit av Julies pojkväns hjärna vilket gör att han upplever det pojkvännen känt när han levde. En till synes omöjlig kärlekshistoria tar sin början.

R spelas av Nicholas Hoult, pojken i filmen Om en pojke. Nicholas gör ett bra jobb som zombien R. Det kan inte vara lätt att hasa runt och äta hjärna och samtidigt försöka vara charmig kille. Filmen förs fram av R:s berättarröst vilket oftast är en rolig och ibland ironisk betraktelse av sig själv och omvärlden.

Filmen är även bitvis sorglig vilket jag tyckte om.

Är den då otäck? På bio fick Warm Bodies 15- årsgräns. Ja, det är bitvis obehagliga scener när de zombies som gått steget längre än R härjar runt. Men i jämförelse med till exempel tv-serien Walking Dead är Warm Bodies inte särskilt läskig eller äcklig.

Mest är Warm Bodies en charmig och underhållande, lite annorlunda, kärlekshistoria.

För fullständig rollista och mer information om filmen besök Imdb:s hemsida.

Filmen är ursprungligen en bok skriven av Isaac Marion. På svenska heter boken Varma kroppar vilket jag tycker låter ganska löjligt. Jag har inte läst boken men är lite nyfiken. På Isaac Marions hemsida ser jag att det finns en prequel till Warm Bodies: The New Hunger. I oktober kommer den boken.

/Sofia

2 Responses to “Zombie möter flicka = ljuv musik uppstår”


  1. 1 Maria - unga vuxna 25, september, 2013 kl. 1:50 e m

    Eftersom Nicholas Hoult inte är med i boken nöjer jag mig nog faktiskt med att ha sett filmen den här gången. 🙂

  2. 2 Sofia 25, september, 2013 kl. 7:02 e m

    Ha ha. Ja det räcker kanske..


Comments are currently closed.8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: