Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna

För alla som tycker om (eller till och med älskar) böcker tycker jag ni ska börja 2013 med att läsa Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna av William Joyce.

Morris Lessmore skriver ner allt som händer sitt liv. Det börjar fridfullt men en orkan vänder upp och ner på allt. Hus välts omkull. Till och med bokstäverna i Morris bok skakas om. Morris vet inte vad han ska ta sig till och beger sig ut på en planlöst sökande resa. I hans väg kommer en flygande dam som skänker honom en bok som leder honom till ett hus fullt med böcker. Den optimala platsen för Morris.

Flying_Books_Cover_Swedish.indd

Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna är en magisk berättelse om kärleken till ord. Inga berättelser är bättre än andra. Morris-boken är en lågmäld och fin sådan. Sen har vi då bilderna. Mycket av bokens magi sitter i de gammaldags och helt underbara bilderna. Bitvis åker man rutschkana med Morris genom historien för att sedan ta det lite lugnare och så iväg igen.

Boken finns även som animerad kortfilm med vilken William Joyce vann en Oscar för. Filmen är också otrolig. Se själva:

Besök gärna William Joyce hemsida. Mer information om boken och författaren finns även att läsa på Kabusa böckers hemsida.

/Sofia

2 Svar to “Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna”


  1. 1 Katarina 9, januari, 2013 kl. 9:00 f m

    Underbar film! Tack för tipset, den boken får jag se till att köpa!

  2. 2 Sofia 9, januari, 2013 kl. 9:50 f m

    Visst är den fin! Kul att du gillar. Hoppas du tycker om boken också.


Comments are currently closed.



8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

Flaskposten på Facebook