Stick iväg!

I Stick iväg av Sverre Henmo och med bild av Öyvind Torseter ska Jon gå hem ensam från skolan. Mamma och pappa tycker att han är stor nog. Men en klump i Jons mage säger något annat. Inget annat barn bor åt samma håll som Jon och hela dagen går han och gruvar sig över hur promenaden hem ska bli.

untitled

Jons farhågor besannas! Det blir ingen lugn och säker promenad. För rätt som det är står där mitt i vägen en pojke och skriker: STICK IVÄG!

På drygt 20 sidor lyckas Henmo och Torseter skapa en spännande vardagsberättelse. Att gå hem själv från skolan är något de flesta kan känna igen sig i. Att det dyker upp ett hinder som resulterar i långa omvägar har säkert många varit med om. Jag tycker om att Jon får vara rädd och ganska ynklig men att han till slut står upp mot pojken vilket får ett överraskande slut. I alla fall tror jag det kan vara ett överraskande slut för alla börja läsa-åldern.

Däremot blir jag inte så förtjust i Jons föräldrar, de ger ganska så beige råd till Jon. Men det är förmodligen också meningen så att Jon själv ska kunna utvecklas.

/Sofia


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: